Nyheter (Side 1 av 7)

Mediebarometeret pr. april 2017

2. kvartal fortsetter like positivt som 1. kvartal med en vekst på 5,7 %. Dette tilsvarer en omsetningsvekst fra 2 991 435 i fjor til 3 162 322 i år. Continue reading

Nytt kurs i Mediestrategi og -planlegging – start 27 april

Sikre deg plass på bransjens beste kurs Mediestrategi og-planlegging,
Velkommen til nytt kurs med oppstart 27 april – http://mediaforum.no/2016/08/16/kurs-2017/

Formål  med kurset er å formidle god og grundig forståelse av mediefaget, og gi deg en grundig innføring i innsikt, mål, strategi og implementering, i  tillegg til alle mediekanalenes egenskaper, muligheter og begrensninger. All teori belyses med aktuelle cases og eksempler. Kurset er relevant for deg som jobber i mediebyrå eller som medieselger, eller for deg vil bli kjent med arbeidsprosess og -metodikk i et mediebyrå.
Kort sagt: Forelesninger og teori. «Fra brief til gjennomføring». Multimediekampanjer illustrerer jobb i praksis.

Kursplan
Modul 1 – torsdag 27. og fredag 28. april
Modul 2 – torsdag 4. og fredag 5. mai
Modul 3 – torsdag 11. og fredag 12. mai
Modul 4 – torsdag 18. og fredag 19. mai
Kurset går over 4 uker à 8 dager kl. 09:00-13:00
Eksamen: Skriftlig eksamen (2 timer) onsdag 7 juni

PHD-team til topps i Young Media Lions

For åttende året på rad har Mediebyråforeningen i samarbeid med CAPA, Norges representant for Cannes Lions, avholdt den nasjonale konkurransen om å få delta i Young Lions Media.  Hele tolv unge team hvilket er rekordpåmelding i konkurransen presenterte sine strategier basert på brief gitt av HjemJobbHjem (HJH) som er et mobilitetsprosjekt som retter seg mot arbeidsreiser i Rogaland. Formålet er å gjøre det lettere for ansatte å sette fra seg bilen hjemme ved å knytte sammen kollektiv, sykkel og gåing.

I år som i fjor var det knivskarp konkurranse om de øverste plassene, og i den forbindelse har juryen hatt en morsom, men samtidig krevende jobb med å komme frem til de endelige vinnerne, sier Espen Klepper, administrerende direktør i Omnicom Media Group (OMD og PHD) og styreleder i Mediebyråforeningen.

Først og fremst er vi imponert over at de arbeidene som ble presentert holder et meget høyt nivå, og det er utrolig gøy å se at det gror godt med nye, flinke, og engasjerte team som i fremtiden vil være med å utvikle mediebyråbransjen videre. Vi er nå helt klart inne i en spennende tid hvor nytt tankesett og mediemuligheter preger kommunikasjonsfaget, sier Klepper.

Samtlige team kunne ifølge juryen vise til grundig målgruppeinnsikt, en tydelig strategi og ikke minst en innovativ medieidé som favner målgruppen og deres mediebruk. En vinner ble kåret, og seieren i år gikk til et ungt team fra PHD, Mussa Dagnew og Christoffer Nergård. Sølvplassen ble også vunnet av et team fra PHD bestående av Jonas Floberg og Jørgen Aksnes, mens bronsen gikk til Red med Jarand Landmark og Erik Holm.

Oppgaven i Cannes blir å skape en innovativ mediestrategi i løpet av 24 timer for et veldedig formål.  Det norske teamet skal dermed konkurrere med team fra hele verden hvor den mest overbevisende kommunikasjonsstrategien med best uttak av idé blir kåret som vinner, så nå gjenstår det bare å krysse fingre for at vinnerteamet gjør det like skarpt i den internasjonale konkurransen, sier Gareth Williams fra Capa.

Mediebarometeret 2016

MEDIEBAROMETERET FOR 2016 ER KLART.
65 millioner opp fra 2015 er en utvikling vi er veldig fornøyd med. Netto innrykket omsetning er 9,169  milliarder. Det er 0,7% opp fra 2015.

Ser vi på markedsandelen fra 2015 til 2016, ser vi at print går tilbake fra 12,5% til 9,7%. TV øker fra 37,4% til 38,3% og gruppen internett øker fra 29,1% til 32,6%.

Mediebarometeret 2016

Kanalfordeling Internett 2016

Gruppen Internett øker altså sin omsetning med 12,6%, sammenliknet med 2015. Tilsvarende ca 333 millioner. Omsetningen endte på ca 2 985 milliarder. Markedsandelen endte dermed på 32,6% mot TV som holder sin sterke posisjon med 38,3%.

Internett har dermed økt fra 29,1% til 32,6% fra 2015 ti 2016. Fordelingen mellom gruppene er stabile gjennom året.

Medier24.com: MEDIEBAROMETERET: Her er 9 ting du må vite om mediebyråenes reklamekjøp i 2016. Og noen spådommer for året som kommer.

På kampanje.com kan du lese:  Sammenlagt for 2016 så er vi selvsagt godt tilfreds med å lande året i pluss, sier Harald Eide-Fredriksen i Aegis Dentsu.

Mediebarometer November

MEDIEBAROMETERET  for november viser innrykket omsetning på 8,456 milliarder mot 8,526 milliarder til sammenligning fra 2015. Det er 69 millioner bak fjoråret, eller 0,8 %,

november-til-hjemmeside

november-internett-kanalfordelingInternett-gruppen går frem 10,6 % så langt i år, og representerer en markedsandel på 32,3 %, mot 28,9 % samme periode i 2015. Display, kjøpt manuelt, representerer nå 28 %, og Programmatisk/nettverk 24 %.  Søk 15 %, Sosiale medier 16 %, Mobil/tablet på 9 %, og Video 8 %.

TV: Netto innrykket omsetning etter 11 måneder ligger nå 1,9 % foran fjoråret, og TV omsatte for 3,270 milliarder, som er ca. 60 millioner i økning. En markedsandel på 38,7 % mot 37,6 % pr november 2015.

– TV-kanalene har vært fulle en stund nå og lider nok litt under det. Det er derfor de også har introdusert en nokså heftig prisøkning for neste år. Hadde de hatt flere seere kunne de også tatt ut flere kroner, for de har sagt nei til flere annonsører, sier Eide-Fredriksen.

«Forhandlingsdirektør slår alarm om det kommersielle tv-markedet» Les mer på kampanje.com. –

Journalisten.no fokuserer på «Internett fosser frem».  Har nå en tredel av den totale omsetningen og puster tv i nakken, ifølge tall fra Mediebyråforeningen.

« Eldre