Tilbake til Sommerpraten

Sommerprat med Cathrine Hagen, CEO i Wavemaker.

Hva er mediebyrå ledernes beste hjemmekontor tips, hva tenker de om høsten, og hva er deres planer for sommeren? Det får du vite i Sommerpraten.

Cathrine Hagen, CEO i Wavemaker.

  1. Hva er det som opptar deg mest i ditt daglige virke nå med Covid-19 og hva er det mest utfordrende ved å lede i disse dager? 

Det har vært en berg- og dalbane. De første dagene hvor alle flyttet hjem og skulle jobbe hjemmefra handlet alt om å tilrettelegge for at arbeidet skulle gå som vanlig og å ivareta både medarbeidere og kunder. Så gikk fokuset over på økonomi – både kundenes øknomi og vår økonomi. Noen kunder har hatt en tøff tid, og har det fortsatt, andre har opplevd det motsatte. Det har gjort at vi har måttet tilpasse vår leveranse og samarbeid til de ulike kundene. Vi har selvfølgelig også vært påvirket økonomisk men jeg føler vi har funnet gode løsninger for å minimere konsekvensene av en krevende situasjon. Det handler om å skape en trygg fremtid for alle medarbeidere i Wavemaker sammen med kundene våre. Og det er kanskje det mest positive jeg har opplevd denne våren; Den utrolige innsatsen til alle i Wavemaker som har stått sammen, hjulpet hverandre og stått på for kundene våre. Det gjør meg stolt og er det helt klart store høydepunktet denne våren!

  1. Våren har vært spesiell, så hva tenker du om høsten og hva blir viktigst å fokusere på for din organisasjon? 

Den store usikkerhetsfaktoren er smitte. Gitt at situasjonsbilde fortsetter å utvikle seg som i dag er jeg både optimistisk og realistisk med tanke på høsten. Jeg føler vi har et godt bilde av hvordan kundene vil gjennomføre aktiviteter utover høsten og vi er i full gang med å gradvis gjenåpne kontoret. Det vi vil fokusere på er hvordan vi kan ta med oss all læring fra den perioden vi har vært i gjennom, og huske alt det positive med hjemmekontor. Flere vil jobbe mer hjemmefra, så mye vil handle om å sikre at vi både får med oss alt det gode fellesskapet på kontoret gir for både medarbeidere og i kundeleveransen kombinert med en større grad av fleksibilitet og frihet.

  1. «Ut av alt vondt kommer det noe godt» sies det – hvilken lærdom bør vi ta med oss videre?  

Som nevnt vil perioden vi har lagt bak oss føre til en permanent endring i hvordan vi kombinerer arbeid fra kontoret og ute av kontoret. Men i tillegg til det vil jeg fokusere på to ting; Mye fungerer godt via videoplattform. Vi har bl.a. hatt hyppigere kontakt med mange av kundene våre, og en videosamtale kan erstatte både telefon og mail i langt større grad. Det er kostnadseffektivt også fra kundens ståsted. Vi har hatt webinarer hver 14. dag med oppmøte som er langt høyere enn vi har på vanlige frokostmøter eller annen type kundearrangement. Videoformatet har også gjort at vi har kommet tettere på vår globale organisasjon og det har mange av kundene våre opplevd som positivt. Derfor fortsetter vi med bl.a. webinarer utover høsten. Så har vi også lært at syke mennesker skal være hjemme. Før har det jo hatt litt heltestatus å komme på jobb selv om du er litt smådårlig. Den tid bør være forbi. Selv om du bare er litt forkjølet skal du holde deg hjemme.

  1. Kan du dele ditt beste hjemmekontor tips? 

Bruk mulighetene som ligger i å kunne nå mange mennesker hver dag med korte kaffepratsamtaler. Det er hyggelig å ringe opp en kollega eller en kunde du ikke snakker så ofte med. Sett av en halv time om dagen så når du mange på en uke.

  1. Hva gjør du i sommer og hvor vil du tilbringe sommeren? 

Sommeren består av både arbeid og etter hvert en etterlengtet ferie. I år blir det full Norgesferie for første gang på veldig mange år. Selv om jeg kommer til å savne den årlige turen til Sorrentokysten i Italia gleder jeg meg til å oppleve nye ting her hjemme. Vi skal, i tillegg til en tur på hytta, til Hardangerfjorden, videre ned til Stavanger via Haugesund og gjennom Telemark på vei hjem. Vi skal bo på noen ærverdige gamle hoteller, spise god lokal mat og oppleve norsk natur. Så med flagget til topps ønsker jeg alle en riktig god sommer!