Slik knekker du online video koden

– Noen ganger først, men slett ikke alltid. Det er helt avhengig av hva du vil oppnå og hvilken historie du skal fortelle, svarer Eivind Dyken når vi spør hvordan online video annonser bør plasseres. Carats digital direktør er utstyrt med ny kunnskap etter en omfattende studie om online video annonsering vi har gjort sammen med Schibsted.

Gjesteinnlegg av Eivind Dyken, Digital Director i Carat.

Såkalt pre-roll, hvor annonsen vises før videoklippet du klikker deg inn for å se, får nær dobbelt så høy oppmerksomhet som «video in banner» annonser. Men studien konkluderer allikevel ikke med at pre-roll alltid er riktig. Pre-roll gir en høyere reklameirritasjon, og det er noe færre som husker avsenderen. Ikke minst er disse annonsene langt dyrere enn in-banner annonser, derfor må de også levere langt bedre.

In-banner annonser gir noe bedre budskapsforståelse, litt mindre irritasjon og langt flere annonsevisninger for pengene.

Vår konklusjon etter studien er at funnene er i stor grad i tråd med nyere forskning innen Attention economy, gjort av bl.a. Karen Nelson-Field, forteller Dyken. Denne forskningen konkluderer med at oppmerksomhet til annonsemateriell er begrenset av plattformen det vises på. For å skape varige koblinger til merkevaren i hukommelsen til mottaker kreves en oppmerksomhet på minimum 2.5 sekunder. 

Pre-roll har i snitt en oppmerksomhet over dette, og kan dermed fungere til å bygge et nytt konsept.

In-banner burde derimot, i likhet med sosiale medier og andre plattformer med kort oppmerksomhet, benyttes til å forsterke eksisterende minnestrukturer rundt merkevaren. Disse forsterkes ved å fremheve merkevaremarkører som logo, payoff og/eller  fargebruk som kan oppfattes i løpet av et kort øyeblikk.

På denne måten kan man optimalt utnytte begge kanaler sin styrke, noe som reflekteres i resultatene av denne studien.

Vil du ha hele presentasjonen av undersøkelsen er det bare å sende en e-post til eivind.dyken@dentsu.com.